Flexgate fejl – MacBook pro går i sort, når den åbnes.

Oplever du, at din MacBook Pro-skærm går i sort, når den åbnes mere end 45 grader? Du er ikke alene. I de seneste år er denne fejl blevet mere udbredt på tværs af forskellige årgange.

 

Når skærmen åbnes mere end 45 grader, slukker den

Fejlen manifesterer sig typisk på to måder. Den ene er, at skærmen på din MacBook Pro 13″ simpelthen går i sort, når skærmens vinkel når 45 grader. Hvis du åbner skærmen lidt, vil du dog stadig kunne se det fulde skærmbillede.

 

En anden indikation på den samme fejl kan også være det, der kaldes “stagelight” eller på dansk, scenelys. Når skærmen åbnes mere end 45 grader, vil du opleve kraftigt hvidt lys, der projiceres cirka 8 steder fra bunden af skærmen.

 

Begge symptomer tyder på, at din MacBook Pro er ramt af det såkaldte “Flexgate”. Fejlen blev først opdaget af flere brugere i de første år efter introduktionen af den nye MacBook Pro i 2016. En gruppe af disse brugere kaldte problemet for Flexgate, da det skyldes et flexkabel til skærmen, som er for kort konstrueret og med tiden bliver strakt, hvilket skader kablet.

 

Flexgate fejlen er anerkendt af selveste Apple

Efter flere års erfaring med og mange tusinde brugere, der oplevede den samme fejl, har Apple anerkendt Flexgate som et serviceprogram. Dette betyder, at hvis din MacBook Pro har denne specifikke fejl, er du berettiget til gratis skærmskift i op til 4 år fra købsdatoen.

 

Det er dog vigtigt at bemærke, at Apples serviceprogram for 13″ MacBook Pro-skærmens baggrundslys kun dækker følgende modeller:

  • MacBook Pro (13″, 2016, fire Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (13″, 2016, to Thunderbolt 3-porte)

Andre modeller er ikke omfattet af serviceprogrammet og vil derfor ikke være berettiget til gratis skærmskift i op til 4 år fra købsdatoen. Dog har det vist sig, at fejlen også er til stede på MacBook Pro 13″ modeller fra 2017 og 2018.

I tilfælde af at din MacBook Pro falder inden for disse modeller, vil din eneste servicemulighed være en skærmudskiftning til fuld pris. Desværre er det ikke muligt at udskifte det pågældende flexkabel, som er årsagen til fejlen.

 

Spar penge ved en Flexgate-reparation

Skal vi undersøge, om du har flexgate fejlen? Udfyld formularen forneden, og få et tilbud på en flexgate reparation med det samme. Hvis du har spørgsmål, så kontakt os (link to contact page) venligst.

 

Følg med i vores seneste nyheder via Instagram eller Facebook.

Phone2Fix Aalborg

93 60 10 60

hs@phone2fix.dk

 

CVR: 38845179

Butik 1:
John F. Kennedys Plads 1F
9000 Aalborg

Butik 2:

Algade 21

9000 Aalborg

Vi tilbyder

Kvalitets reservedele
Hurtig reperation
3 års garanti
Stort udvalg af tilbehør
God service